Dani meda – Osijek 2011

Program pčelarske manifestacije “Dani meda u Hrvatskoj” održao se u Osijeku od 6. do 9. listopada 2011. godine u organizaciji: HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA, HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE – ŽUPANIJSKE KOMORE OSIJEK, GRADA OSIJEKA, OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE I ŽUPANIJSKOG SAVEZA PČELARA OSJEČKO–BARANJSKE ŽUPANIJE.

U sklopu programa “Dani meda u Hrvatskoj”, održala se i svečana proslava 130. godišnjice časopisa “Hrvatska pčela” u suradnji s novootvorenim poljoprivrednim fakultetom u Osijeku. Osim izložbe pčelinjih proizvoda i pčelarskih alata, održano je 16. ocjenjivanje meda u Hrvatskoj, te svečana dodjela priznanja za šampione po kategorijama, na kojemu je obiteljsko pčelarstvo “Damir Tafra” osvojilo zlatnu i srebrnu žlicu za cvjetni med.

U manifestaciji su sudjelovali članovi Hrvatskog pčelarskog saveza na čelu s predsjednikom gosp. Martinom Kranjecom, ministar poljoprivrede Petar Čobanković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, te brojni uzvanici i pčelari iz regije i okolnih županija.

Više na: www.pcela.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>