Savršene kombinacije sira i meda

Ilustracija: Kombinacije sira i meda

Slani sir se upotpunjuje s malom količinom meda. No, asortiman jednog i drugog je toliko širok da je teško znati što se idealno uparuje te što nikako ne ide zajedno. Čitajte dalje kako bi otkrili savršene kombinacije sira i meda.

Sir s plavom plijesni je osobito ukusan kada se spaja s medom blagog okusa kao što su bagrem i cvjetni med.  Ne bojite se eksperimentirati sa sirevima jakih okusa (čak i sa smrdljivim sirevima!), jer blagi med upravo ublažuje pikantne sireve.

Sir poput Parmigiano Reggiano i alpski sirevi poput gruyere i comte su dobri u kombinaciji s medom jakog okusa poput kestena i kadulje.  Kada lagano premažete ove čvrste sireve s malo meda, nema potrebe za kruhom i krekerima!

Kremasti sirevi poput kozjeg sira, brie i camembert izuzetno su ukusni kada se uparuju s citrus medom. Preporučuje se i spajanje krem sira s medom u saću, nego samo zbog atraktivnog izgleda nego i zbog odličnog okusa.

Za kraj, nemojte zaboraviti kušati Vašu odabranu kombinaciju sira i meda uz čašu kvalitetnog domaćeg suhog bijelog vina!

 Izvor:  marthastewartweddings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>