Savršene kombinacije sira i meda
Slani sir se upotpunjuje s malom količinom meda. No, asortiman jednog i drugog je toliko širok da je teško znati što se idealno uparuje te što nikako ne ide zajedno. Čitajte dalje kako bi otkrili savršene kombinacije sira i meda.
Sir s plavom plijesni je osobito ukusan kada se spaja s medom blagog okusa kao što su bagrem i cvjetni med. Ne bojite se eksperimentirati sa sirevima jakih okusa (čak i sa smrdljivim sirevima!), jer blagi med upravo ublažuje pikantne sireve.
Sir poput Parmigiano Reggiano i alpski sirevi poput gruyere i comte su dobri u kombinaciji s medom jakog okusa poput kestena i kadulje. Kada lagano premažete ove čvrste sireve s malo meda, nema potrebe za kruhom i krekerima!
Kremasti sirevi poput kozjeg sira, brie i camembert izuzetno su ukusni kada se uparuju s citrus medom. Preporučuje se i spajanje krem sira s medom u saću, nego samo zbog atraktivnog izgleda nego i zbog odličnog okusa.
Za kraj, nemojte zaboraviti kušati Vašu odabranu kombinaciju sira i meda uz čašu kvalitetnog domaćeg suhog bijelog vina!
Izvor: marthastewartweddings
Leave a Reply