Lungić u medu i senfu

Sastojci:

  • ½ kg svinjskog lungića
  • 1/8 žličice papra
  • Suncokretovo ulje
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 60 mL jabučnog octa
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica senfa

Priprema:

Odstranite masnoću s lungića i zatim popaprite. Zagrijite ulje na tavi srednje-visoke temperature i zapecite meso oko 10 minuta dok vanjski dio ne dobije smeđu boju.

U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Posložite lungić na tacnu za pečnicu koja je premazana uljem. Pomiješajte ocat, med i senf u maloj zdjelici i premažite tu smjesu preko mesa.

Pecite meso 30 do 35 minuta ili dok meso ne dosegne 160 stupnjeva. Nekoliko puta ga premažite sa smjesom dok se peče.

Dobar tek!

lungic
Ilustracija: Lungić u medu i senfu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>