Umak za piletinu s roštilja

Umak je dovoljan za 2-2.5 kg pilećih prsa. Premažite 2 žlice umaka po svakom fileu.

Sastojci:

  • 1 žlica margarina
  • 1 kutija plasirane rajčice (500 g)
  • 2 žlice Worchestire  umaka
  • 60 mL meda
  • 6 žličica smeđeg šečera
  • 1/2 žličice senfa u prahu
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 1/8 žličice papra
  • 1/8 žličice umaka od ljute paprike
  • 1/2 žličice češnjak u prahu
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 80 mL luka, naribanog
  • 1 ½ žličica kukuruznog škroba
  • 1 žlica hladne vode
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica naribane korice limuna

Priprema:

Pomiješajte margarin, pasirane rajčice, Worchestire umak, med, smeđi šečer, senf u prahu, čili u prahu, papriku, papar, umak od ljute paprike, češnjak u prahu, muškatni oraščić i naribani luk te kuhajte na srednjoj do visokoj temperaturi dok ne zakuha. Smanjite vatru tako da umak pirja, te poklopite i ostavite tako do 15 minuta.

U maloj zdjelici, izmješajte kukuruzni škrob s hladnom vodom da grudice nestanu. Dobivenu smjesu dodavajte u umak s mješalicom dok se smjesa ne zgusne. Dodajte jabučni ocat, sok od limuna i koricu limuna. Dok smjesa pirja, cijelo vrijeme miješajte (oko 5 minuta).

Dobar tek!

piletina_umak
Ilustracija: Umak za piletinu s roštilja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>